Veel besparing met zonnepanelen mogelijk

zonZonnepanelen worden steeds interessanter. De prijzen voor de aanschaf dalen namelijk de laatste jaren aanzienlijk. Dit maakt dat er sneller het omslagpunt bereikt wordt. Dit maakt het extra interessant om te investeren. Niet iedereen wil zonnepanelen laten plaatsen, maar toch komt er steeds meer interesse voor.

In de gemiddelde woonwijk in Nederland of België zijn er toch zeker enkele woningen waar de panelen op zijn geïnstalleerd. De panelen beginnen steeds meer een standaard beeld in het straatbeeld te worden. Maar hoeveel is er nu eigenlijk te besparen met zonnepanelen? Dat is natuurlijk de vraag die veel mensen zichzelf stellen.

Zelf energie (stroom) opwekken

Zelf energie opwekken met zonnepanelen is natuurlijk het doel van het plaatsen. Misschien komt de vraag bij u op of we in dit regenachtige land wel voldoende zon hebben om zelf energie op te wekken. Om te kunnen profiteren hoeft de zon niet te schijnen. Daarmee bedoelen we dat een strak blauwe lucht met een felle zon niet noodzakelijk is om stroom op te wekken. Uiteraard zal er op dat soort dagen wel meer stroom opgewerkt kunnen worden, maar ook als het bewolkt is komt er ook stroom vrij en is het dus nog steeds nuttig om de panelen op dak te hebben liggen. Voor goede offertes kunt u zonnepanelen aanvragen en meerder offertes vergelijken. Er kunnen soms verschillen in de prijzen zitten, dit kan ook een effect hebben op de kwaliteit van de zonnepanelen.

Stroom terugleveren

Als u meerdere zonnepanelen op uw dak heeft liggen en in uw eigen energiebehoefte kunt voorzien op het gebied van stroom, dan is er ook de mogelijkheid om energie terug te leveren. De energiemeter kan dan terug gaan draaien. En zo kunt u nog meer besparen. Meer informatie is vaak op te vragen bij uw energie leverancier.

Scroll to top