Is onderhoud belangrijk voor je ketel?

Een ketel is natuurlijk buitengewoon belangrijk voor een woning. In de winter is het heerlijk om thuis te komen in een warm huis. Daar is de CV ketel verantwoordelijk voor, maar ook het wakker worden onder een warme douche of ontspannen in een heet bad wordt door de ketel gedaan. Het apparaat wordt dan in de meeste huishoudens ook dagelijks gebruikt. Het is dan ook belangrijk dat hier het juiste onderhoud aan wordt uitgevoerd. Net zoals bij een voertuig het geval is dus. Meer informatie op: http://www.ragiro.be/producten/condensatieketel/

Een onderhoudscontract

Het onderhoud van de CV ketel speelt dus absoluut een belangrijke rol, dat mag duidelijk zijn. In de eerste 2 jaar dat een ketel vaak nog in de garantie zit, is het onderhoud vaak niet zo belangrijk. Daarna is het gebruikelijk dat er om de 2 jaar wat onderhoud wordt uitgevoerd. Naarmate de ketel wat ouder wordt, kan dit worden opgeschroefd een jaarlijks onderhoud. Dit komt de levensduur van de ketel uiteraard ten goede en ook het rendement. Een goed onderhouden ketel is namelijk een stuk zuiniger in het verbruik.

onderhoudVaak kan er bij het bedrijf dat de ketel heeft geleverd een zogenaamde onderhoudscontract worden afgesloten. Het onderhoud wordt dan dus gedaan voor een vast afgesproken bedrag en ook kan er bij eventuele calamiteiten contact worden opgenomen met het bedrijf. Er wordt dan zo snel mogelijk iemand op pas gestuurd om de ketel te komen repareren. De kosten voor de onderdelen die gebruikt moeten worden zijn niet inbegrepen in het serviceabonnement, maar vaak krijgt men hierdoor wel een fikse korting op de reparatie. Soms kan het ook interessant zijn om de ketel te combineren met een zonneboiler, waarmee kan er warm water worden gemaakt met de kracht van de zon. Er zijn mooie zonneboiler promoties te vinden op internet, waar ook subsidies voor beschikbaar zijn.

Bezuinigen op het onderhoud?

Veel huishoudens willen uiteraard wat bezuinigen op hun kosten, het leven is immers al duur genoeg. Het is echter geen goed idee om te bezuinigen op het onderhoud van de ketel, evenmin het een goed idee is om te bezuinigen op het onderhoud van uw auto. Door regelmatig de ketel schoon te laten maken, wordt de levensduur verlengt en is er een stuk hoger rendement mee te behalen. Er zijn voldoende zaken waar op kan worden bezuinigd, maar onderhoud van uw ketel is er daar geen van.

Scroll to top